https://www.hamlegazetesi.com/

TEKNOFST’te Niğde’yi Bor Fen Lisesi Temsil Ediyor

TEKNOFST’te Niğde’yi Bor Fen Lisesi Temsil Ediyor

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları çerçevesinde, BAYKAR yürütücülüğünde düzenlenen Savaşan İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması 24 Nisan 3 Mayıs tarihleri arasında Bursa Yunuseli Havalimanında gerçekleşiyor.

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları çerçevesinde, BAYKAR yürütücülüğünde düzenlenen Savaşan İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması 24 Nisan 3 Mayıs tarihleri arasında Bursa Yunuseli Havalimanında gerçekleşiyor.
Niğde Bor Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan Air Shot takımı tasarladığı dronla TEKNOFEST 2023'de yarışmaya hak kazandı. Bor Fen Lisesi olarak yarışmaya 9 kişilik öğrenci grubunda Buğra Onkun liderliğinde, Hasan Ertaş, Kerem Tuna Aydın , İsmail Eren Kafalı, İbrahim Afşar, Ertugrul Demirci, Umut Efe Güven, Sevim Yüsra Sucu yer alıyor.
Öğretmenleri Şengül Çınar danışmanlığında yarışa hazırlanan ve binlerce takımı geride bırakarak elemeleri geçen öğrenciler yerli yazılımla hazırladıkları insansız hava aracıyla birkaç amaca hizmet edebiliyorlar. Belirli koordinatlar üzerindeki hedefleri tespit edip imha etmeyi hedefleyen dron tasarlayan gençler, yüzde yüz yerli yazılımla çalışan dronla hem hedefi imha edebiliyor hem de aynı dronla 5 kg faydalı yük taşıyabiliyorlar.  Air Shot takımının hazırladığı proje Bursa’da yapılan yarışları başarı ile geçerse İstanbul’da yapılacak bir diğer aşamada da Niğde’yi temsil edecek.

 


Bor Fen Lisesi’nden konu hakkında yapılan açıklamada; “Bu yıl sadece Sabit Kanat kategorisinde düzenlenen yarışmada yazılımından donanımına kadar tamamı öğrencilerimiz tarafından tasarlanan iki İHA ile ilimizi önceki yıllarda olduğu gibi yine okulumuz, her alanda başarının adresi Bor Şehit Ramazan Konuş Fen Lisesi temsil ediyor.
Gençleri İnsansız Hava Araçları teknolojilerine yönlendirerek bilimsel ve teknik çalışmalar yapmaya teşvik eden yarışmaya bu yıl toplamda 754 takım başvuruda bulunmuştur. Bu takımların arasından 12 farklı ilden 22 Takım 190 yarışmacı finale kalmaya hak kazanmıştır. Finale kalan takımlar arasında okulumuz ve ilimiz adına “Karayel Drone Team” ve “Airshot” takımları da yer alıyor. 
“Karayel Drone Team” takımının yarışma aşamasında uygulayacağı görev otonom bir şekilde alan tespiti gerçekleştirip bölgeyi etkisiz hale getirmek. “Airshot” takımının görevi ise belirlenen bölgedeki hedefleri görüntü işleme sistemi sayesinde tespit edip silah yardımı ile etkisiz hale getirmek olacak. Takımlarımıza başarılar diliyoruz. İlimizi ve okulumuzu en iyi şekilde temsil edeceklerine yürekten inanıyoruz. Emeği geçen öğretmenlerimize de teşekkür ediyoruz” denildi. 
 


Haber Kaynak : GİZEM DEMİRBAŞ

Çin'de 10.000 Drone ile Muhteşem Gösteri Düzenlendi

Red Bull atletlerinden Jaan Roose, İstanbul’da Asya kıtasından Avrupa kıtasına ip üstünde yürüyerek geçti.

Niğde Belediyesi’nden Örnek Temizlik Çalışması

Şehit Aileleri Derneği’nden “Bayrakla Birleşen Şehitlerimiz” Projesi Tanıtımı

Kaldırıma çarpan motosikletli yaralandı

Otobanda dinlenme tesisinde tır alev alev yandı

Niğde'de bayram namazı kılındı

Ramazan Bayramı arifesinde şehitlikler ziyaret edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı

Gürer: Yem fiyatlarındaki artış, et fiyatlarını doğrudan etkiliyor

TOGG yedinci yılında yeni modeli T10F'yi satışa sunmaya hazırlanıyor

F-16 EDPOD Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girdi

TÜRKİYE'NİN KALİFİKASYONU TAMAMLANAN İLK ÇOK MAKSATLI TAPASI, TSK ENVANTERİNE GİRMEYE HAZIR

16 MİLYAR ŞİFRE SIZDIRILDI APPLE, GOOGLE VE META KULLANICILARI TEHLİKEDE

Türkiye geliştirdiği milli füzelerle caydırıcılık gücünü artırıyor

Uzun menzilli seyir füzesi SOM, yerli motoruyla hedefi tam isabet vurdu (VİDEO HABER)

Otoyollarda yapay zeka destekli radar cihazları devrede

FİLMDEN ESİNLENDİ, 13 AYDA KENDİ ELLERİYLE ARAZİ CANAVARI YAPTI

BU KEZ ROBOTLAR YARIŞTI

Amerikalılar ve İtalyanları geride bırakan HÜRJET, İspanyolların ilk seçimi oldu

ARALARINDA NİĞDE’NİN DE BULUNDUĞU 46 İLDE FETÖ OPERASYONU

IPARD kapsamında sulama sistemleri harcamalarının yüzde 75'ine kadar hibe veriliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kentsel dönüşüm bizim için milli güvenlik meselesidir

Çiftçilere 5,5 milyar lira destek ödemesi bugün yapılacak

7 İLDE "ASKERİ VE SİYASAL CASUSLUK" OPERASYONUNDA 10 ŞÜPHELİ YAKALANDI

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER!

NİĞDE’DE BİNANIN ÇATISI ALEV ALEV YANDI (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 KİŞİ YAKALANDI

KİLEDERE'DE RUHSATSIZ SİLAH OPERASYONU

GELENEKSEL GAZETECİLİKTEN DİJİTAL MEDYAYA AKADEMİK YOLCULUK

GENÇLERLE OMUZ OMUZA NİĞDE’DE BAĞIMLILIĞA KARŞI SPORLU TEPKİ

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

Niğde’de 3 Araç Kazaya Karıştı 4 Kişi Yaralandı

NİĞDE BELEDİYESİ, ÇOCUKLAR İÇİN 4 ANİMASYON FİLMİ GÖSTERİME SUNUYOR

BAHÇELİ’DE MEKRUH BİNALAR BİR BİR YIKILIYOR

NÖHÜ’DE MEZUNİYET COŞKUSU

MSB: Çelik Kubbe hava savunma sistemini tüm ülkemize yaymayı planlıyoruz

NİĞDE’DE TERMOMETRELER YÜKSELİYOR

Sosyal medya kullanımı yaşa ve amaca göre günlük 30 ila 120 dakikayı geçmemeli

NİĞDE SGK PERSONELİNE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

NİĞDE’DE SOSYAL HİZMETLER VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

NİĞDE İŞKUR 5 AYDA BİN 103 KİŞİYİ İŞE YERLEŞTİRDİ

NİĞDE İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. İNAN’DAN BOĞULMA VAKALARINA KARŞI UYARI

BAŞKAN ÖZDEMİR, ESNAFLARI ZİYARET EDEREK, TALEPLERİ DİNLEDİ

VALİ ÇELİK, ULUKIŞLA YENİ EMNİYET BİNASI İNŞAATINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

NİĞDE KONAKLI’DA SİLAHLI SALDIRI 1 ÖLÜ, 2 YARALI

MEDAŞ’TAN KESİNTİ UYARISI

NİĞDE İŞKUR’DA 2 BİN 320 AÇIK İŞ İLANI BULUNUYOR

YETİŞKİN KURSİYERLER SERTİFİKALARINI ALDI

NİĞDE’NİN ZİRVESİNDE ÇEVRE KATLİAMI!

Yükleniyor