https://www.hamlegazetesi.com/
Ticaret Bakanlığı açıkladı: Otomotiv ve emlakta 889 milyon lira ceza
Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründe stokçuluk yapanlara ve emlak sektöründe fahiş fiyat uygulayanlara toplam 889 milyon lira para cezası verildiğini açıkladı.
GENEL
Tarih: 18.07.2024 10:20
Güncelleme: 18.07.2024 10:20
Ticaret Bakanlığı açıkladı: Otomotiv ve emlakta 889 milyon lira ceza
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et

Ticaret Bakanlığı, piyasa bozucu eylemleri ve vatandaş mağduriyetlerini önlemek amacıyla gerçekleştirdiği denetimlerde toplamda 889 milyon TL idari para cezası uygulandığını açıkladı.
Bakanlık tarafından yapılan Açıklamada, “Ticaret Bakanlığı olarak, tüketici mağduriyetlerini ortadan kaldırmak amacıyla başta gada ve temel ihtiyaç malzemeleri olmak üzere çeşitli sektörlerde yoğun denetim faaliyetleri yürütülmektedir. Bu çerçevede gerekli tüm hukuki ve idari tedbirler hızlı bir şekilde alınmaktadır” ifadelerine yer verildi.

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE 457 MİLYON TL CEZA
Motorlu kara taşıtları piyasasında arz ve talep dengesizliklerinden kaynaklanan sorunları çözmek amacıyla, Bakanlık çeşitli makroekonomik tedbirler almış ve düzenlemeler hayata geçirmiştir. İkinci el otomobil satışlarındaki fiyat artışları ve stokçuluk faaliyetlerine karşı yapılan çalışmalarda, 294 milyon TL’si stokçuluk faaliyetleri olmak üzere otomotiv sektörüne toplamda 457 milyon TL ceza kesildi.
16 Ağustos 2022 tarihinde yürürlüğe giren ve 1 Ocak 2025 tarihine kadar uzatılan “6 ay - 6 bin kilometre” düzenlemesi kapsamında, piyasa üzerindeki olumlu etkileri göz önünde bulundurularak, bugüne kadar yaklaşık 52 milyon TL, son 1 yılda otomobil yetkili bayileri ile oto galerilere yaklaşık 17 milyon TL idari para cezası uygulanmıştır. Aynı düzenleme, motosikletler için de geçerli hale getirildi.
Bunun yanı sıra, ikinci el motorlu kara taşıtlarının üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde ilan yoluyla pazarlanmasına kısıtlama getirildi. Bu düzenlemeye aykırı hareket edenlere son 1 yılda yaklaşık 90 milyon TL idari para cezası uygulandı.
Yetkili bayilerin, tüketicilerin ilk tescil motorlu kara taşıtlarına erişimini zorlaştırıcı faaliyetlerde bulunması yasaklanmış ve bu düzenlemeye aykırı faaliyette bulunan bayilere stokçuluk kapsamında Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından uygulamanın yürürlüğe girmesinden itibaren yaklaşık 294 milyon TL, son 1 yılda ise yaklaşık 219 milyon TL idari para cezası verildi. Ayrıca, bu bayilerin ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgeleri iptal edilerek, 1 yıl süreyle ikinci el taşıt ticareti yapmaları engellendi.

EMLAK SEKTÖRÜNDE CEZALAR ÜST ÜSTE
Deprem felaketinin ardından gayrimenkul sektöründe yaşanan spekülatif fiyat artışlarını engellemek ve tüketici mağduriyetlerini ortadan kaldırmak amacıyla Ticaret Bakanlığı, sektörde adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısı tesis etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede, ilan platformlarından temin edilen konut ilanlarına yönelik inceleme ve denetimler devam etmekte olup, vatandaş mağduriyetine yol açanlara idari para cezaları uygulandı.
Emlak sektöründe fahiş fiyat artışlarına karşı yapılan denetimlerde, toplamda 121 milyon TL idari para cezası kesildi. Özellikle son 1 yıl içinde, konut ilan fiyatlarında fahiş artış yaparak piyasayı bozan ve tüketici mağduriyetine sebep olan emlak işletmelerine yaklaşık 89 milyon TL idari para cezası uygulandı.
Bu kapsamda, uygulamanın başladığı tarihten itibaren yaklaşık 75 milyon TL, son 1 yılda ise yaklaşık 72 milyon TL idari para cezası verildi.

Haber Kaynak : GİZEM DEMİRBAŞ

Muhabir

GİZEM DEMİRBAŞ

hamlegazetesi51@hotmail.com

SAHURA KALKMANIN FAYDALARI

NÖHÜ’LÜ AKADEMİSYENE ULUSLARARASI TÜBİTAK BAŞARISI

5 GÜNDE 324 YAKALAMA: NİĞDE’DE DE DÜĞMEYE BASILDI

NÖHÜ PROJELERİNİ 5. AR-GE PROJE PAZARI’NA TAŞIYOR

NİĞDE’DE HAVA DEĞİŞİYOR: HAFTA ORTASINDAN SONRA DİKKAT

NİĞDE’DE HUZUREVİ SAKİNLERİNE RAMAZAN’DA GÖNÜL SOFRASI

NİĞDE’DE RAMAZAN COŞKUSU DEVAM EDİYOR

NİĞDE'DE ÖZEL ÖĞRENCİLER İTFAİYEDE

KIRSALDA BEREKET KÜÇÜKBAŞA DESTEK PROJESİ BAŞLIYOR

Nebol Ailesinin Acı Günü

ASDEP Ekibi Hizmetleri Devam Ediyor

NİĞDE'DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÖĞRENCİ YURDU’NDA İFTAR PROGRAMI DÜZENLENDİ

TARIM-GFE ARALIK AYINDA YÜZDE 33,15 ARTTI

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE İL EYLEM PLANI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

NİĞDE ÇAMARDI’DA SOBADAN YANGIN: 1 YARALI

NİĞDE BOR’DA DAVULCU ARAÇ ÜZERİNDE SAHURA KALDIRDI (VİDEO HABER)

NİĞDE OLİMPİK HAVUZU BAKIMA ALINIYOR

GİYİM ÜRETİM KURSUNDA USTALIK YOLCULUĞU

ÖZEL KURSİYERLER İTFAİYEYİ YAKINDAN TANIDI

SAHURA KALKMANIN FAYDALARI

NÖHÜ’LÜ AKADEMİSYENE ULUSLARARASI TÜBİTAK BAŞARISI

5 GÜNDE 324 YAKALAMA: NİĞDE’DE DE DÜĞMEYE BASILDI

NÖHÜ PROJELERİNİ 5. AR-GE PROJE PAZARI’NA TAŞIYOR

NİĞDE’DE HAVA DEĞİŞİYOR: HAFTA ORTASINDAN SONRA DİKKAT

NİĞDE’DE HUZUREVİ SAKİNLERİNE RAMAZAN’DA GÖNÜL SOFRASI

NİĞDE’DE RAMAZAN COŞKUSU DEVAM EDİYOR

NİĞDE'DE ÖZEL ÖĞRENCİLER İTFAİYEDE

KIRSALDA BEREKET KÜÇÜKBAŞA DESTEK PROJESİ BAŞLIYOR

Nebol Ailesinin Acı Günü

ASDEP Ekibi Hizmetleri Devam Ediyor

NİĞDE'DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÖĞRENCİ YURDU’NDA İFTAR PROGRAMI DÜZENLENDİ

TARIM-GFE ARALIK AYINDA YÜZDE 33,15 ARTTI

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE İL EYLEM PLANI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

NİĞDE ÇAMARDI’DA SOBADAN YANGIN: 1 YARALI

NİĞDE BOR’DA DAVULCU ARAÇ ÜZERİNDE SAHURA KALDIRDI (VİDEO HABER)

NİĞDE OLİMPİK HAVUZU BAKIMA ALINIYOR

GİYİM ÜRETİM KURSUNDA USTALIK YOLCULUĞU

ÖZEL KURSİYERLER İTFAİYEYİ YAKINDAN TANIDI

NİĞDE BELEDİYESPOR DEPLASMANDAN 1 PUANLA DÖNDÜ

NİĞDE BELEDİYESPOR İLK YARIDA GÜLDÜ

'GENEL AF GÜNDEMDE YOK'

HATAY'DA DEHŞET

SAKIN BU LİNKE TIKLAMAYIN!

DESTEK ÖDEMELERİ TAMAMLANDI

SANAYİDE KADIN ELİ (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

NEBOL AİLESİNİN ACI GÜNÜ

NİĞDE KALE MAHALLESİ’NDE DUVAR ÇÖKTÜ

Yükleniyor

  • A-
  • A+
  • Pazar 8.3 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 4.1 ° / 1.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 6.6 ° / -1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 23 17 2 4 38 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 23 10 7 6 14 36
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 23 5 7 11 -2 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 23 5 10 8 -8 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
15.İKAS EYÜPSPOR 23 5 12 6 -16 21
16.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 22 3 16 3 -22 12