https://www.hamlegazetesi.com/
Ticaret Bakanlığı açıkladı: Otomotiv ve emlakta 889 milyon lira ceza
Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründe stokçuluk yapanlara ve emlak sektöründe fahiş fiyat uygulayanlara toplam 889 milyon lira para cezası verildiğini açıkladı.
GENEL
Tarih: 18.07.2024 10:20
Güncelleme: 18.07.2024 10:20
Ticaret Bakanlığı açıkladı: Otomotiv ve emlakta 889 milyon lira ceza
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et

Ticaret Bakanlığı, piyasa bozucu eylemleri ve vatandaş mağduriyetlerini önlemek amacıyla gerçekleştirdiği denetimlerde toplamda 889 milyon TL idari para cezası uygulandığını açıkladı.
Bakanlık tarafından yapılan Açıklamada, “Ticaret Bakanlığı olarak, tüketici mağduriyetlerini ortadan kaldırmak amacıyla başta gada ve temel ihtiyaç malzemeleri olmak üzere çeşitli sektörlerde yoğun denetim faaliyetleri yürütülmektedir. Bu çerçevede gerekli tüm hukuki ve idari tedbirler hızlı bir şekilde alınmaktadır” ifadelerine yer verildi.

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE 457 MİLYON TL CEZA
Motorlu kara taşıtları piyasasında arz ve talep dengesizliklerinden kaynaklanan sorunları çözmek amacıyla, Bakanlık çeşitli makroekonomik tedbirler almış ve düzenlemeler hayata geçirmiştir. İkinci el otomobil satışlarındaki fiyat artışları ve stokçuluk faaliyetlerine karşı yapılan çalışmalarda, 294 milyon TL’si stokçuluk faaliyetleri olmak üzere otomotiv sektörüne toplamda 457 milyon TL ceza kesildi.
16 Ağustos 2022 tarihinde yürürlüğe giren ve 1 Ocak 2025 tarihine kadar uzatılan “6 ay - 6 bin kilometre” düzenlemesi kapsamında, piyasa üzerindeki olumlu etkileri göz önünde bulundurularak, bugüne kadar yaklaşık 52 milyon TL, son 1 yılda otomobil yetkili bayileri ile oto galerilere yaklaşık 17 milyon TL idari para cezası uygulanmıştır. Aynı düzenleme, motosikletler için de geçerli hale getirildi.
Bunun yanı sıra, ikinci el motorlu kara taşıtlarının üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde ilan yoluyla pazarlanmasına kısıtlama getirildi. Bu düzenlemeye aykırı hareket edenlere son 1 yılda yaklaşık 90 milyon TL idari para cezası uygulandı.
Yetkili bayilerin, tüketicilerin ilk tescil motorlu kara taşıtlarına erişimini zorlaştırıcı faaliyetlerde bulunması yasaklanmış ve bu düzenlemeye aykırı faaliyette bulunan bayilere stokçuluk kapsamında Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından uygulamanın yürürlüğe girmesinden itibaren yaklaşık 294 milyon TL, son 1 yılda ise yaklaşık 219 milyon TL idari para cezası verildi. Ayrıca, bu bayilerin ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgeleri iptal edilerek, 1 yıl süreyle ikinci el taşıt ticareti yapmaları engellendi.

EMLAK SEKTÖRÜNDE CEZALAR ÜST ÜSTE
Deprem felaketinin ardından gayrimenkul sektöründe yaşanan spekülatif fiyat artışlarını engellemek ve tüketici mağduriyetlerini ortadan kaldırmak amacıyla Ticaret Bakanlığı, sektörde adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısı tesis etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede, ilan platformlarından temin edilen konut ilanlarına yönelik inceleme ve denetimler devam etmekte olup, vatandaş mağduriyetine yol açanlara idari para cezaları uygulandı.
Emlak sektöründe fahiş fiyat artışlarına karşı yapılan denetimlerde, toplamda 121 milyon TL idari para cezası kesildi. Özellikle son 1 yıl içinde, konut ilan fiyatlarında fahiş artış yaparak piyasayı bozan ve tüketici mağduriyetine sebep olan emlak işletmelerine yaklaşık 89 milyon TL idari para cezası uygulandı.
Bu kapsamda, uygulamanın başladığı tarihten itibaren yaklaşık 75 milyon TL, son 1 yılda ise yaklaşık 72 milyon TL idari para cezası verildi.

Haber Kaynak : GİZEM DEMİRBAŞ

NUSAYBİN SINIRINDA BAYRAĞA HAİN SALDIRI (VİDEO HABER)

SOKAK SATICILARINA KISKIVRAK

NİĞDE ŞOFÖR ESNAFI GENEL KURULA HAZIRLANIYOR

BOR DEVLET HASTANESİ ÖNÜNE BIRAKILAN GENÇ ADAM HAYATINI KAYBETTİ

NİĞDE’DE OKUL KANTİNLERİNE HİJYEN EĞİTİMİ VERİLDİ

GÜNEŞ’TEKİ GÜÇLÜ PATLAMA SONRASI OLUŞAN FIRTINA DÜNYA’YA ULAŞTI

AÇIK ÖĞRETİM OKULLARININ 1. DÖNEM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

2026 SGK ÖDENEK VE PRİM TUTARLARI AÇIKLANDI

FERTEK’TE AÇILAN GİYİM ÜRETİM KURSUNA İLGİ ARTIYOR

NİĞDE’DE GELECEĞE YÖN VEREN FİKİRLER ÖDÜLLENDİRİLDİ (VİDEO HABER)

Erdoğan: "Bölgemizde terörün devri tamamen kapanmıştır."

NİĞDE’DE TRAFİKTE CEZA YAĞDI

NİĞDE’DE 7 KRİTİK OLAY ÇÖZÜLDÜ

NİĞDE’DE NARKOTİK OPERASYONLARINDA 27 ŞÜPHELİ YAKALANDI

NİĞDE’DE SUÇA DARBE

VALİ AKMEŞE’DEN İLK GÜNDE HALK TEMASI

NEVŞEHİR'DE KÖPEK DÖVÜŞÜNE JANDARMA BASKINI

NİĞDE’DE SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM PROJESİ BAŞLIYOR

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER

NİĞDE’DE ESNAF GÖKSEL GİRAY VEFAT ETTİ

NUSAYBİN SINIRINDA BAYRAĞA HAİN SALDIRI (VİDEO HABER)

SOKAK SATICILARINA KISKIVRAK

NİĞDE ŞOFÖR ESNAFI GENEL KURULA HAZIRLANIYOR

BOR DEVLET HASTANESİ ÖNÜNE BIRAKILAN GENÇ ADAM HAYATINI KAYBETTİ

NİĞDE’DE OKUL KANTİNLERİNE HİJYEN EĞİTİMİ VERİLDİ

GÜNEŞ’TEKİ GÜÇLÜ PATLAMA SONRASI OLUŞAN FIRTINA DÜNYA’YA ULAŞTI

AÇIK ÖĞRETİM OKULLARININ 1. DÖNEM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

2026 SGK ÖDENEK VE PRİM TUTARLARI AÇIKLANDI

FERTEK’TE AÇILAN GİYİM ÜRETİM KURSUNA İLGİ ARTIYOR

NİĞDE’DE GELECEĞE YÖN VEREN FİKİRLER ÖDÜLLENDİRİLDİ (VİDEO HABER)

Erdoğan: "Bölgemizde terörün devri tamamen kapanmıştır."

NİĞDE’DE TRAFİKTE CEZA YAĞDI

NİĞDE’DE 7 KRİTİK OLAY ÇÖZÜLDÜ

NİĞDE’DE NARKOTİK OPERASYONLARINDA 27 ŞÜPHELİ YAKALANDI

NİĞDE’DE SUÇA DARBE

VALİ AKMEŞE’DEN İLK GÜNDE HALK TEMASI

NEVŞEHİR'DE KÖPEK DÖVÜŞÜNE JANDARMA BASKINI

NİĞDE’DE SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM PROJESİ BAŞLIYOR

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER

NİĞDE’DE ESNAF GÖKSEL GİRAY VEFAT ETTİ

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

ERDOĞAN: “ATLAS’I KATLEDENLER HESAP VERECEK”

NİĞDE’DE FARE ZEHİRİ İÇEN VATANDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI

NİĞDE’DE SESSİZCE BEKLEYEN HAYATIN SONU

ŞEHİT AİLELERİ KAHVALTIDA BULUŞTU

NİĞDE SAĞLIKTA ÖNEMLİ BİR İLKİ YAŞADI (VİDEO HABER)

AKMEŞE’NİN İLK SÖZÜ NİĞDE’DE: “ŞEFFAF VE VATANDAŞ ODAKLI YÖNETİM” (VİDEO HABER)

GÜMÜŞLER BELEDİYESİ’NDE MEMURLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN İMZA

ANTİBİYOTİK HER ÖKSÜRÜĞÜN İLACI DEĞİL

ECZACILARDAN ÇARPICI UYARI: SABİT KUR VATANDAŞI ZORLAYACAK (VİDEO HABER)

Yükleniyor

  • A-
  • A+
  • Çarşamba 3 ° / -2.7 ° Hafif dondurucu yağmurlu
  • Perşembe 1.8 ° / -11.9 ° Orta kuvvetli veya yoğun ve sağnak şeklinde kar
  • Cuma 2 ° / -5.7 ° Orta kuvvetli karlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9