TOKİ, evi olmayan milyonlarca vatandaşı ev sahibi yapacak yeni bir kampanya başlattı. 7 bin lira taksitle daireler satışa sunulacak. İllere göre detaylar açıklandı.
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), ev sahibi olamayan dar gelirli vatandaşlar için yeni bir kampanya başlattığını duyurdu. Kampanya kapsamında, Türkiye’nin çeşitli illerinde 7 bin lira taksitle konut satışları gerçekleştirilecek. Bu fırsat, özellikle dar gelirli vatandaşlara kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sunuyor.
Kampanya Detayları
TOKİ’nin yeni kampanyası kapsamında:
• Peşinatsız ödeme seçenekleri sunuluyor,
• 7 bin lira gibi düşük aylık taksitlerle ödeme planı hazırlanıyor,
• Satışa sunulacak konutların yer aldığı iller ve projeler listesi TOKİ tarafından duyurulacak.
TOKİ yetkilileri, projelerin özellikle büyükşehirler ve talebin yoğun olduğu bölgelerde uygulanacağını açıkladı. Konutların sosyal konut niteliğinde olacağı ve modern yaşam koşullarını karşılayacak şekilde tasarlandığı belirtildi.
Başvuru Süreci
Kampanyadan faydalanmak isteyen vatandaşlar için başvuru tarihleri ve koşulları yakın zamanda açıklanacak. Başvurular, TOKİ’nin resmi web sitesi ve yetkili bankalar aracılığıyla alınacak.
Vatandaşlardan Yoğun İlgi
Kampanya haberi sonrası vatandaşlar, detayları öğrenmek için TOKİ’ye ve ilgili kurumlara başvurular yapmaya başladı. Özellikle dar gelirli aileler, bu fırsatla yıllardır hayalini kurdukları evlere sahip olabileceklerini belirtti.
TOKİ’den Açıklama
TOKİ yetkilileri, kampanyanın hedefinin sosyal konut ihtiyacını karşılamak ve ev sahibi olamayan vatandaşlara destek olmak olduğunu ifade etti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Hedefimiz, herkesin erişilebilir fiyatlarla bir eve sahip olmasını sağlamaktır. Kampanyamızla birlikte daha fazla vatandaşımızı ev sahibi yapmayı planlıyoruz.”
Gelecek Dönemde Yeni Projeler
TOKİ, bu kampanya dışında yeni sosyal konut projeleri için çalışmalarını sürdürdüğünü ve gelecek dönemde daha fazla konut inşa ederek vatandaşlara sunmayı planladığını duyurdu.
Vatandaşların yoğun ilgisini çeken kampanyayla ilgili detaylar, TOKİ’nin resmi kanallarından takip edilebilecek.