Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte, Zorunlu Trafik Sigortası’nda hasarsızlık indirimi ve hasar sonrası prim artırım oranlarında değişiklik yapıldı. Elektrikli araçlar için ise zorunlu trafik sigortası prim indirimi uygulandı. Zorunlu trafik sigortasında yapılan değişiklikte oluşan belirsizlik, Resmi Gazetede yayınlanan bilgi ile netlik kazandı. Yapılan yönetmelik değişikliği ile sigorta prim ödemelerinde yeni bir döneme girildiğini söyleyen Sigortacı Oğuzhan Demirtaş, konu hakkında önemli bilgilere yer verdi. Niğde’de sigorta acenteliği yapan Oğuzhan Demirtaş, sigorta prim ödemelerinde yen bir döneme geçildiğini dile getirerek alınan kararlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

PRİMLER YÜZDE 200 ARTIRILABİLECEK
Sigorta prim ödemelerinden bahseden Demirtaş,“1 Mayıs itibariyle trafik sigortası tavan fiyatları yüzde 5 oranında artırımlı, aynı zamanda aylık tavan fiyat artışı yüzde 2 oranında artırımlı olacak. Elektrikli araçlar için ise yüzde 10 oranında prim indirimi uygulanabilecek. Bu kararla birlikte günümüz teknolojilerinin gereklilikleri olan elektrikli araçların trafik sigortalarında gelen indirim payı dikkat çeken husus olmuştur. Kararla birlikte hasarsızlık ve hasar sebebiyle prim artırım oranlarında da değişikliğe gidilmiş oldu. Hasarsızlık indirimi yüzde 50'ye kadar yapılabilecek. Buna karşılık hasar nedeniyle primler de yüzde 200 oranında artırılabilecek.” şeklinde aktardı.

YENİ BASAMAK RAHATLATACAK
Eklenen yeni basamağın prim ödemelerine katkı sağlayacağını vurgulayan Altınışık, “Daha önceden 7 basamaktan oluşan hasarsızlık basamaklarına 8'inci basamakta eklendi. Böylece 8'inci basamakta olan vatandaşlarımız, daha fazla indirimle trafik sigortalarını yaptırabileceklerdir. Eklenen 8’inci basamağın vatandaşlarımızın prim ödeme konusunda bir nebze de olsa rahatlamasını sağlayacağını düşünüyorum.” sözlerine yer verdi.

İYİ SÜRÜCÜLER MÜKÂFATLANDIRILACAK
İyi sürücülerin daha fazla indirimden yararlanacağını belirten Demirtaş, “En az 5 yıl sigortası bulunan ve 7’inci basamaktaki sigortalılar bu süre içinde herhangi bir tazminat ödemesi almamışsa yeni sigorta poliçesini 8’inci basamaktan kestirebilecek ve daha fazla indirimi hak etmiş olacak. İyi sürücüler böylece mükâfatlandırılmış olacak. Hasarsızlığı birinci basamakta bulunan sigortalılar ise sigorta süresi içinde üç ya da daha fazla trafik kazasına karışırsa sigorta basamağı 1'den 0'a düşecek ve daha fazla prim ödeyecek.” diye aktardı.

İNDİRİMLER YÜZDE 50’YE KADAR ÇIKACAK
İndirimlerin yüzde 5 ve 50 arası değişeceğini belirten Demirtaş; “Hasarsızlık indirimleri 5’inci basamaktan itibaren başlayıp 8'inci basamağa kadar çıkacak. 5’inci basamakta indirim yüzde 5, 6’ıncı basamakta indirim yüzde 20, 7’inci basamakta indirim yüzde 42, sekizinci basamakta indirim yüzde 50 oranında olacak. Yönetmelik 15 Nisan 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak” dedi
Çiftlik’te Jandarma Operasyonu: Silah ve Uyuşturucu Ele Geçirildi
Füze Olayı Sonrası Türkiye’den Açıklama: “Savaşın Tarafı Değiliz”
18 Milyon Öğrenci İçin Vakit Geldi!
Son Dakika! İran’dan Ateşlenen Balistik Mühimmat Etkisiz Hâle Getirildi
ŞAMPİYON BİZİZ DEDİLER!
BAKAN ÇİFTÇİ “TAVSİYEM” DİYE UYARDI!
Amonyum Nitrat Gübresi Yeniden Tarımda Kullanılabilecek
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde Hayvancılık Eğitim Programları Başlıyor
Türkiye Stratejik Petrol Rezervlerinden 11,6 Milyon Varil Ham Petrolü Piyasaya Sunacak
WhatsApp’tan 13 Yaş Altı Kullanıcılar İçin Yeni Özellik
Şoförler Odası Başkanı Kızıltan’dan Bayram Trafiği Uyarısı
Milletvekili Uzkurt’tan Niğde’ye Müjde: Andaval Yükleme Merkezi Gümrükleme Merkezi Oluyor
İran’dan Ateşlenen Füze Havada İmha Edildi
EMEKLİYE ÖTV’SİZ ARAÇ!
NİĞDE’DE BUGÜN VEFAT EDENLER
Niğde’de Şehit Kabirlerinde Duygu Dolu Ziyaret...
GÜRER: “SAVAŞ TARIMDA GİRDİ MALİYETLERİNİ PATLATTI, ÇİFTÇİ ÜRETİMDE ZORLANIYOR”
Niğde’de Bonzai Operasyonu: Sentetik Uyuşturucu ve Nakit Para Ele Geçirildi
KOMŞUDA SİREN SESLERİ YÜKSELİYOR
Tokat’ın Niksar İlçesinde 5.5 Büyüklüğünde Deprem
Bakan Bolat Niğde’de İş Dünyasıyla Buluştu
Ankara’da 4.1 Büyüklüğünde Deprem
Dolandırıcılık ve Hırsızlığa Karşı Halk Bilinçleniyor
Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi Sabit Bırakıldı
Ticaret Bakanı Ömer Bolat Niğde’de
NİĞDE YAŞLANIYOR!
İncirlik Üssü Tartışmalarına MSB’den Net Açıklama
Bor’da Üreticilerle Buluşmalar Sürüyor: Karamahmutlu ve Kavuklu Köylerinde Eğitim ve Ziyaret
Ramazan Bayramı Öncesi Niğde’de Tatlı Siparişleri Başladı
Gürer: “BAĞ-KUR primi 9.000’den 7.200’e düşürüyoruz müjdesi üç yıldır gerçekleşmedi”
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Cuma 8.8 ° / -1.4 ° Güneşli
- Cumartesi 9.2 ° / -0.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 3.6 ° / 1.6 ° Şiddetli yağmurlu







