https://www.hamlegazetesi.com/
Türk-İş'ten asgari ücret resti: Para da vermeyin, zam da yapmayın!
Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, yarın başlayacak olan 2024 yılı zamlı asgari ücret görüşmeleri öncesinde AK Parti iktidarının 2024'te asgari ücret 1 kez zam yapma kararı için "Hiç olmasın, zam da yapmayın para da vermeyin" dedi.
GENEL
Tarih: 30.11.2023 13:11
Güncelleme: 30.11.2023 13:11
Türk-İş
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammıyla ilgili toplantı tarihini açıkladı. Buna göre; Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için ilk toplantıyı yarın ( 1 Aralık Cuma  günü ) yapacak.
2024 yılı asgari ücret zammı için geri sayım sürüyor.  Aralık ayında başlayacak pazarlık görüşmelerinde kasım enflasyonu belirleyici olacak. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Temmuz ayından bu yana geçen 4 aylık dönemde enflasyon yüzde 29.4 olarak gerçekleşmişti. Kasım ayı enflasyonu yüzde 3 civarında açıklanırsa aralık ayı için de benzer bir rakam tahmini yapılarak 6 aylık enflasyon için en az yüzde 37.3 rakamı gündeme gelmesi bekleniyor.
Pazarlıkların başlayacağı rakam Enflasyon hesabına göre asgari ücrete zam görüşmelerinde pazarlıkların az 15 bin 700 liradan başlaması bekleniyor.

TÜRK-İŞ'TEN İKTİDARA "2024'TE 1 KEZ ZAM" RESTİ
Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, Türk-İş 24. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu. Taşeron sorunun ülke gündeminden çıkarılması gerektiğini belirten Atalay, "Çok alandan çok, az alandan az vergi alın. Yoksullukta değil, refahta birleşelim" dedi. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammı öncesi dikkat çeken açıklamalarda bulunan Atalay "Sermayeyle kol kola yürüyen sendikalar var. Ben asgari ücrete 'az' dedim diye beni mahkemeye veren sendikalar var." dedi. Aralık ayında başlayacak zam görüşmelerine de değinen Atalay, "Bakan bu sene bir defa olacak diyor. Hiç olmasın, zam da yapmayın para da vermeyin" diyerek tepki gösterdi.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ın açıklamaları şöyle: Memur sendikaları çıkıyor, 'İşçiye fazla verdiniz. Bize de verin" diyor. Memur da biziz. Böyle söylenmesini doğru bulmuyorum. Çok alandan çok, az alandan az vergi alın. Yoksullukta değil, refahta birleşelim. Şu ülkenin gündemin taşeronluğu çıkarın. Bu işi takip etmeye sonuna kadar devam edeceğim. Yıllar önce 2 yıl stajım sayıldı, bugün neden sayılmıyor? Staj mağdurlarının sorunlarının çözülmesi gerekiyor.
Bu ülkede sermaye hep güçlü. Sermaye siyasetle yol yürüyor. İmkanları var, gazeteleri var, televizyonları var. Meclis'te bir tane işçi kökenli vekil yok. Bizler aynı yere bakacağız aynı eli sıkacağız.
Şimdi yerel seçim var. Önceki seçimleri kazandılar. 23 yıllık iktidar yürüyerek seçimi kazandı. Bizler işçiyle yol yürüyeceğiz. Sendikacı oturmasına kalkmasına dikkat edecek, aldığına verdiğine dikkat edecek.
Bu sermaye güçten anlıyor. İşçiyi aşağılayan işverenler var. 'Mal benim işçinin anası olur patronu olur ne sendikası' diyor. Kaptı kaçtı, sonradan zengin olan işverenler var.
Bunlarla kol kola yürüyen sendikalar var. Ben asgari ücrete 'az' dedim diye beni mahkemeye veren sendikalar var.
Yıllardır asgari ücret görüşmelerine arkadaşlarımız katıldı. 12 kalemi ilgilendiriyor. Bu ücret başlangıç ücreti. Öyle bir noktaya geldi ki bu ücret geçim ücreti oldu. Bakan bu sene bir defa olacak diyor. Hiç olmasın, zam da yapmayın para da vermeyin.
O masada iki gün sonra 4 tane işçi oturacak. Bu paralara nasıl geçinemeyeceklerini anlatacaklar. Cambaz olsanız 11 bin 400 TL'yle bir hafta geçinemezsiniz ya. Burada ne söylediysem orada da aynısını söylerim.
Bu mesele hepimizin meselesi. 8 milyon asgari ücretli bu ülkenin en büyük sözleşmesi. Bizim için fark etmiyor. Onlar da komşularımız, arkadaşlarımız. Başlarını aşağı eğme lüksümüz yok.
Ülkeyi yönetenlere bizi görmemezlikten gelmeyin diyorum. Bizi yok saymayın. 3 gün sonra oturduğunuz koltuklarda işçiler oturur. Bazı bürokratlar ben devletin sahibiyim zannediyor. Herkes için geçici bu iş.

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

KAPADOKYA DEĞER ÖDÜLLERİ’NDE JÜRİ SONUÇLARI AÇIKLADI

“SİHİRLİ ELLERDEN SİHİRLİ DOKUNUŞLAR” BU AKŞAM ŞEFFAF MASA’DA…

EVİNDE SOBA OLMAYANLAR KESTANEYİ NASIL PİŞİREBİLİR? (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE GENÇ KIZLAR VOLEYBOL MÜSABAKALARI SONA ERDİ

NİĞDE’DE YILDIZ ERKEKLER MÜSABAKASI TAMAMLANDI

ERDOĞAN: KOBİ DESTEĞİ ARTIRILIYOR

MEB’İN AİLE OKULU PROGRAMINDAN 150 BİNİ AŞKIN VELİ YARARLANDI

KASIM YAĞIŞLARI DÜŞTÜ

NİĞDE'YE 3 YENİ HEKİM ATANDI

NİĞDE’DE YILDIZ KIZLAR HENTBOL MÜSABAKALARI TAMAMLANDI

NİĞDELİ ÇİFÇİLERE SON UYARI!

MERKEZ BANKASI FAİZ DÜŞÜRDÜ

ENVER GEÇGEL, YENİ HATLARLA NİĞDE HALKINA HİZMET VERMEYE BAŞLADI

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER!

NİĞDE’DE USTADAN KAPI UYARISI (VİDEO HABER)

NİĞDE BELEDİYESPOR, KIRŞEHİR FK’YI AĞIRLIYOR

YÖRÜKOĞLU: AYNI KARARLILIKLA YOLA DEVAM

NİĞDE BELEDİYESPOR–KIRŞEHİR SFK MAÇININ BİLETLERİ SATIŞA ÇIKTI

BALIKESİR SINDIRGI’DA 4.9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

NİĞDE’DE GERİ MANEVRA FACİASI: KAZA ANI KAMERADA

KAPADOKYA DEĞER ÖDÜLLERİ’NDE JÜRİ SONUÇLARI AÇIKLADI

“SİHİRLİ ELLERDEN SİHİRLİ DOKUNUŞLAR” BU AKŞAM ŞEFFAF MASA’DA…

EVİNDE SOBA OLMAYANLAR KESTANEYİ NASIL PİŞİREBİLİR? (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE GENÇ KIZLAR VOLEYBOL MÜSABAKALARI SONA ERDİ

NİĞDE’DE YILDIZ ERKEKLER MÜSABAKASI TAMAMLANDI

ERDOĞAN: KOBİ DESTEĞİ ARTIRILIYOR

MEB’İN AİLE OKULU PROGRAMINDAN 150 BİNİ AŞKIN VELİ YARARLANDI

KASIM YAĞIŞLARI DÜŞTÜ

NİĞDE'YE 3 YENİ HEKİM ATANDI

NİĞDE’DE YILDIZ KIZLAR HENTBOL MÜSABAKALARI TAMAMLANDI

NİĞDELİ ÇİFÇİLERE SON UYARI!

MERKEZ BANKASI FAİZ DÜŞÜRDÜ

ENVER GEÇGEL, YENİ HATLARLA NİĞDE HALKINA HİZMET VERMEYE BAŞLADI

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER!

NİĞDE’DE USTADAN KAPI UYARISI (VİDEO HABER)

NİĞDE BELEDİYESPOR, KIRŞEHİR FK’YI AĞIRLIYOR

YÖRÜKOĞLU: AYNI KARARLILIKLA YOLA DEVAM

NİĞDE BELEDİYESPOR–KIRŞEHİR SFK MAÇININ BİLETLERİ SATIŞA ÇIKTI

BALIKESİR SINDIRGI’DA 4.9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

NİĞDE’DE GERİ MANEVRA FACİASI: KAZA ANI KAMERADA

NİĞDE’DE ÇİĞ SÜT KALİTESİNİ ARTIRMAYA YÖNELİK EĞİTİM DÜZENLENDİ

NİĞDE’DE GENÇLER KÜTÜPHANEDE BULUŞTU

AK PARTİ NİĞDE TEŞKİLATI YENİ DÖNEME START VERDİ

NÖHÜ ÜLKÜ OCAKLARI TEŞKİLATI BAĞIMLILIĞA KARŞI UMUT YEŞERTTİ

NİĞDE’DE OKUL–SEKTÖR İŞ BİRLİĞİ

NİĞDE’DE OKULLARDA RENKLİ EĞİTİM BULUŞMALARI

NİĞDE’DE TRAFİK DUBASININ ALTINDAKİ TAŞ TARTIŞMA YARATTI

İNCE, NİĞDE’NİN BİRİKEN SORUNLARINI MECLİSTE GÜNDEME TAŞIDI

NÖHÜ’DE DENETİMLİ SERBESTLİK SİSTEMİ 20. YILINDA ELE ALINDI

NÖBETÇİ ECZANELER

Yükleniyor

  • A-
  • A+
  • Perşembe 7.4 ° / 0.6 ° false
  • Cuma 3.3 ° / -3.5 ° Puslu
  • Cumartesi 4.8 ° / -4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8