https://www.hamlegazetesi.com/
Türk-İş'ten asgari ücret resti: Para da vermeyin, zam da yapmayın!
Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, yarın başlayacak olan 2024 yılı zamlı asgari ücret görüşmeleri öncesinde AK Parti iktidarının 2024'te asgari ücret 1 kez zam yapma kararı için "Hiç olmasın, zam da yapmayın para da vermeyin" dedi.
GENEL
Tarih: 30.11.2023 13:11
Güncelleme: 30.11.2023 13:11
Türk-İş
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammıyla ilgili toplantı tarihini açıkladı. Buna göre; Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için ilk toplantıyı yarın ( 1 Aralık Cuma  günü ) yapacak.
2024 yılı asgari ücret zammı için geri sayım sürüyor.  Aralık ayında başlayacak pazarlık görüşmelerinde kasım enflasyonu belirleyici olacak. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Temmuz ayından bu yana geçen 4 aylık dönemde enflasyon yüzde 29.4 olarak gerçekleşmişti. Kasım ayı enflasyonu yüzde 3 civarında açıklanırsa aralık ayı için de benzer bir rakam tahmini yapılarak 6 aylık enflasyon için en az yüzde 37.3 rakamı gündeme gelmesi bekleniyor.
Pazarlıkların başlayacağı rakam Enflasyon hesabına göre asgari ücrete zam görüşmelerinde pazarlıkların az 15 bin 700 liradan başlaması bekleniyor.

TÜRK-İŞ'TEN İKTİDARA "2024'TE 1 KEZ ZAM" RESTİ
Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, Türk-İş 24. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu. Taşeron sorunun ülke gündeminden çıkarılması gerektiğini belirten Atalay, "Çok alandan çok, az alandan az vergi alın. Yoksullukta değil, refahta birleşelim" dedi. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammı öncesi dikkat çeken açıklamalarda bulunan Atalay "Sermayeyle kol kola yürüyen sendikalar var. Ben asgari ücrete 'az' dedim diye beni mahkemeye veren sendikalar var." dedi. Aralık ayında başlayacak zam görüşmelerine de değinen Atalay, "Bakan bu sene bir defa olacak diyor. Hiç olmasın, zam da yapmayın para da vermeyin" diyerek tepki gösterdi.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ın açıklamaları şöyle: Memur sendikaları çıkıyor, 'İşçiye fazla verdiniz. Bize de verin" diyor. Memur da biziz. Böyle söylenmesini doğru bulmuyorum. Çok alandan çok, az alandan az vergi alın. Yoksullukta değil, refahta birleşelim. Şu ülkenin gündemin taşeronluğu çıkarın. Bu işi takip etmeye sonuna kadar devam edeceğim. Yıllar önce 2 yıl stajım sayıldı, bugün neden sayılmıyor? Staj mağdurlarının sorunlarının çözülmesi gerekiyor.
Bu ülkede sermaye hep güçlü. Sermaye siyasetle yol yürüyor. İmkanları var, gazeteleri var, televizyonları var. Meclis'te bir tane işçi kökenli vekil yok. Bizler aynı yere bakacağız aynı eli sıkacağız.
Şimdi yerel seçim var. Önceki seçimleri kazandılar. 23 yıllık iktidar yürüyerek seçimi kazandı. Bizler işçiyle yol yürüyeceğiz. Sendikacı oturmasına kalkmasına dikkat edecek, aldığına verdiğine dikkat edecek.
Bu sermaye güçten anlıyor. İşçiyi aşağılayan işverenler var. 'Mal benim işçinin anası olur patronu olur ne sendikası' diyor. Kaptı kaçtı, sonradan zengin olan işverenler var.
Bunlarla kol kola yürüyen sendikalar var. Ben asgari ücrete 'az' dedim diye beni mahkemeye veren sendikalar var.
Yıllardır asgari ücret görüşmelerine arkadaşlarımız katıldı. 12 kalemi ilgilendiriyor. Bu ücret başlangıç ücreti. Öyle bir noktaya geldi ki bu ücret geçim ücreti oldu. Bakan bu sene bir defa olacak diyor. Hiç olmasın, zam da yapmayın para da vermeyin.
O masada iki gün sonra 4 tane işçi oturacak. Bu paralara nasıl geçinemeyeceklerini anlatacaklar. Cambaz olsanız 11 bin 400 TL'yle bir hafta geçinemezsiniz ya. Burada ne söylediysem orada da aynısını söylerim.
Bu mesele hepimizin meselesi. 8 milyon asgari ücretli bu ülkenin en büyük sözleşmesi. Bizim için fark etmiyor. Onlar da komşularımız, arkadaşlarımız. Başlarını aşağı eğme lüksümüz yok.
Ülkeyi yönetenlere bizi görmemezlikten gelmeyin diyorum. Bizi yok saymayın. 3 gün sonra oturduğunuz koltuklarda işçiler oturur. Bazı bürokratlar ben devletin sahibiyim zannediyor. Herkes için geçici bu iş.

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BALIKESİR SINDIRGI’DA 4.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

BAĞIMLILIK BİR UTANÇ DEĞİL, TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR BEYİN HASTALIĞI (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE GIDA DENETİMLERİNDE 5,8 MİLYON TL CEZA

2024’TE SANAYİ VE HİZMET SEKTÖRÜ YATIRIMLARI 5,6 TRİLYON TL’Yİ GEÇTİ

GÖKSAL GİRAY SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

NİĞDE KAHVECİLER ODASI’NDA KADİR YAMANER YENİDEN BAŞKAN

NİĞDE’DE ARALIK AYINDA BİN 84 KONUT SATILDI

GÜRER: “ÇİĞ SÜT FİYATI YEM FİYATININ GERİSİNDE KALDI. HAYVANCILIK ZORDA”

NUSAYBİN SINIRINDA BAYRAĞA YÖNELİK SALDIRIYA CHP NİĞDE’DEN SERT TEPKİ

NİĞDE’DE DONDURUCU SOĞUKLAR ESNAFI ZORA SOKTU

ALTIN VE GÜMÜŞTE YÜKSELİŞ SÜRÜYOR (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE FİZYOTERAPİYE ERİŞİM KOLAYLAŞTI

NİĞDE’DE SOĞUK HAVA ETKİSİNİ ARTIRIYOR

ULUKIŞLA’DA DEV SULAMA YATIRIMI (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE KALEM TUTAN ELLER ARTIYOR

BELEDİYENİN 2025 TEMİZLİK HAMLESİ

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER!

GRİP AŞISINA DEVLET DESTEĞİ

NİĞDE’DE KİRA FİYATLARI ALEV ALEV

NİĞDE’DE ARAÇ CAMLARI BU KEZ İÇTEN DONDU

BALIKESİR SINDIRGI’DA 4.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

BAĞIMLILIK BİR UTANÇ DEĞİL, TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR BEYİN HASTALIĞI (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE GIDA DENETİMLERİNDE 5,8 MİLYON TL CEZA

2024’TE SANAYİ VE HİZMET SEKTÖRÜ YATIRIMLARI 5,6 TRİLYON TL’Yİ GEÇTİ

GÖKSAL GİRAY SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

NİĞDE KAHVECİLER ODASI’NDA KADİR YAMANER YENİDEN BAŞKAN

NİĞDE’DE ARALIK AYINDA BİN 84 KONUT SATILDI

GÜRER: “ÇİĞ SÜT FİYATI YEM FİYATININ GERİSİNDE KALDI. HAYVANCILIK ZORDA”

NUSAYBİN SINIRINDA BAYRAĞA YÖNELİK SALDIRIYA CHP NİĞDE’DEN SERT TEPKİ

NİĞDE’DE DONDURUCU SOĞUKLAR ESNAFI ZORA SOKTU

ALTIN VE GÜMÜŞTE YÜKSELİŞ SÜRÜYOR (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE FİZYOTERAPİYE ERİŞİM KOLAYLAŞTI

NİĞDE’DE SOĞUK HAVA ETKİSİNİ ARTIRIYOR

ULUKIŞLA’DA DEV SULAMA YATIRIMI (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE KALEM TUTAN ELLER ARTIYOR

BELEDİYENİN 2025 TEMİZLİK HAMLESİ

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER!

GRİP AŞISINA DEVLET DESTEĞİ

NİĞDE’DE KİRA FİYATLARI ALEV ALEV

NİĞDE’DE ARAÇ CAMLARI BU KEZ İÇTEN DONDU

EMNİYETTEN VATANDAŞA “DOLANDIRICILIĞA DİKKAT!”

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

ÇOCUK EDEBİYATINA NİĞDE’DEN TAZE BİR SOLUK

NUSAYBİN SINIRINDA BAYRAĞA HAİN SALDIRI (VİDEO HABER)

SOKAK SATICILARINA KISKIVRAK

NİĞDE ŞOFÖR ESNAFI GENEL KURULA HAZIRLANIYOR

BOR DEVLET HASTANESİ ÖNÜNE BIRAKILAN GENÇ ADAM HAYATINI KAYBETTİ

NİĞDE’DE OKUL KANTİNLERİNE HİJYEN EĞİTİMİ VERİLDİ

GÜNEŞ’TEKİ GÜÇLÜ PATLAMA SONRASI OLUŞAN FIRTINA DÜNYA’YA ULAŞTI

AÇIK ÖĞRETİM OKULLARININ 1. DÖNEM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

Yükleniyor

  • A-
  • A+
  • Çarşamba 3 ° / -2.7 ° Hafif dondurucu yağmurlu
  • Perşembe 1.8 ° / -11.9 ° Orta kuvvetli veya yoğun ve sağnak şeklinde kar
  • Cuma 2 ° / -5.7 ° Orta kuvvetli karlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9