‘İran, Hizbullah ve Hamas Direniş Jeopolitiğini Okumak’ başlıklı programa konuşmacı olarak Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Serkan Taflıoğlu katıldı.
Uzun süre İran, Suriye, İsrail ve Filistin’de bulunan ve bölgeyle ilgili pek çok akademik çalışma yapan Taflıoğlu, konuşmasına Orta Doğu bölgesindeki Tanrı, devlet, toplum ve siyaset arasındaki ilişkilerin tarihi köklerini anlatarak başladı. İsrail’in kurulma süreci ve Filistin meselesinin tarihi kırılma noktalarını özetleyen Taflıoğlu, FKÖ ve Hamas örgütlerinin ortaya çıkış süreçlerini ve sebeplerini anlatarak bugünkü savaşın çıkacağına dair emarelerin olduğunu ve bölgeyi iyi bilen ve analiz edenler için bu savaşın beklenmedik bir durum olmadığını belirtti.

Hamas saldırılarının İsrail için hayati bir öneme sahip olduğunu ve İsrail ile ilgili “saldırılamaz” algısının artık ağır bir darbe aldığını vurgulayan Taflıoğlu, jeopolitik şartları dolayısıyla İsrail’in de uzun bir savaşı kaldıramayacağını söyledi.
Bölgedeki İran’ın gücü ve etkisini anlatarak, Hizbullah’ın savaşa girme ihtimali üzerinde duran Taflıoğlu, savaşın kısa bir sürede durdurulmaması halinde bölgesel bir savaşa dönüşme ihtimalinin de göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.
İsrail ile Hamas arasındaki savaşın Rusya – Ukrayna savaşı ile bağlantılarına dikkat çeken Taflıoğlu, Türkiye’nin konuyla ilgili söylemlerinin ve politikasının şu anda son derece doğru ve akılcı olduğunu ancak savaşın uzaması halinde toplumsal baskının Orta Doğu’daki diğer devletlerde de siyaset üzerinde bir baskı oluşturabileceğini ve bunun da söylemlerde bir değişikliğe yol açabileceğini belirtti.
Programa olan yoğun ilgi nedeniyle Niğde Türk Ocağı M. Yılmaz Uzun Toplantı salonuna sığmayan dinleyiciler hem program boyunca hem de sonrasında konuyla ilgili sorularını sordular. Program sonunda Prof. Dr. Mehmet Serkan Taflıoğlu’na teşekkür plaketi takdim eden Niğde Türk Ocağı Başkanı Turgay Düğen, bu konuyla ilgili bölgeyi çok iyi bilen Serkan Taflıoğlu Hocayı dinlemenin, konuyu merak edenler açısından önemli bir şans olduğunu söyledi.
Niğde’de Bayramlaşma Coşkusu!
Bayram sevincine gölge düşmesin…
Radar Denetimlerinde Yeni Dönem: “Tuzaklama Yok, Uyarı Var”
“Hayvanseverim” dedi, şiddet görüntüleri ortaya çıktı: Başdere’de tepki büyüyor
Demirsoy’dan Ramazan Bayramı Mesajı: “Bayramlar Kardeşliğin ve Rahmetin Tezahürüdür”
Uzkurt’tan Ramazan Bayramı Mesajı: “Birlik ve Kardeşliğimiz Daim Olsun”
KIRGINLIKLARIN YERİNİ KUCAKLAŞMAYA BIRAKALIM!
Rektör Uslu’dan Ramazan Bayramı Mesajı: “Birlik ve Kardeşlik Duygularımız Pekişsin”
Çiftehan’da Sel Uyarısı: Muhtarlıktan Vatandaşlara Hayati Çağrı
Çamardı’da Bayram Öncesi Sıkı Denetim: Kaymakam Bektaş Kontrol Noktasında!
Türkiye’nin Önünü Kesmeye Müsaade Etmeyiz
İNFİAL YARATAN OLAY BODRUM'DA YAŞANDI!
Güvenilir Gıda Mobil Uygulaması Kullanıma Sunuldu
Sanayide Çalışan Çocuklara Bayramlık Kıyafet Desteği
Ekran Süresi Çocuklarda Konuşma Gecikmesini Artırıyor
Motorine Bir Zam Daha: Bu Gece 5,73 TL Artış Bekleniyor
Tüm vatandaşlar davet edildi
“Dayanışma ve kardeşlik duyguları büyüyerek devam etmeli”
Birlik ve dayanışmamızı güçlendirelim!
Araçta tercih değişti!
Niğde’de Çilek Üretimi Yaygınlaşıyor: 5 Dekarlık Bahçeler Kurulacak
Dünyanın en büyük doğalgaz tesisi vuruldu
Sürücüler Dikkat: Denetim Noktaları Artık Önceden Görülebilecek
Çardaklı Gençlerden 18 Mart’a Yakışan Hareket
BAYRAMDA NİĞDE’DE 3429 PERSONEL GÖREV ALACAK!
18 Mektupla Şehitlere Vefa
Niğde’de Şehitler İçin Anlamlı Tören
Niğde-Ankara Otoyolunda Korkutan Kaza
Niğde’de Gıda Denetimleri Artırıldı
Niğde Emniyeti’nden narkotik bilgilendirme atağı
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Cuma 9.6 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 8.6 ° / 1.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 9.3 ° / 1.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı








