Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan proje, sanat ve bilimi toplum yararına buluşturuyor.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) tarafından yürütülen ve Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen “Hayata Gülümse: MS (Multiple Skleroz) Hastalığında Farkındalık Projesi” lansman programı, Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmalarını NÖHÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nafiz Tok, Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nalan Gördeles Beşer ile proje yürütücüsü ve sanatçı Dr. Gülşah Tanrıöver yaptı. Program kapsamında, Türkiye MS Derneği Başkanı Doç. Dr. Melih Tütüncü de hastalık ve tedavi süreci hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.
Etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nafiz Tok, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Çifcibaşı, Türkiye MS Derneği Başkanı Doç. Dr. Melih Tütüncü, NÖHÜ Genel Sekreteri Abdulgani Özkan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Çınar, akademik-idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.
“TOPLUMSAL FAYDA ÜRETEN BİR İLK”
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nafiz Tok, konuşmasında üniversitenin toplumsal meselelere duyarlılığını vurgulayarak, “Bu proje üniversite-şehir-toplum bütünleşmesinin başarılı bir örneğidir. Gerek öğrenci gerekse akademik düzeyde toplum yararına katkılar sunmaktan gurur duyuyoruz” dedi.
PROJE EKİBİNDE NÖHÜ’DEN AKADEMİSYENLER YER ALDI
Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu’nun himayelerinde ve NÖHÜ-BAP Sosyal Sorumluluk Projeleri desteğiyle yürütülen projenin koordinatörlüğünü sanatçı akademisyen Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Tanrıöver üstlendi. Proje ekibinde Doç. Dr. Nalan Gördeles Beşer, Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Koç, Dr. Öğr. Üyesi Aysun Rabia Hamzaoğlu Birer ve Dr. Öğr. Üyesi Ali Delikara görev aldı.
FARKINDALIK KLİBİNE ÜNLÜ SANATÇILARDAN DESTEK
Proje kapsamında söz ve müziği Gülşah Tanrıöver’e ait olan farkındalık şarkısı, Müzik Eğitimi ABD Korosu tarafından seslendirildi. Şarkının aranjesi Ali Delikara’ya, sahne sunumları ise Aysun Rabia Hamzaoğlu Birer’e ait. Klip yönetmenliğini Ahmet Ulvar Tanrıöver, görüntü yönetmenliğini ise Enes Bilal Taşçı üstlendi.
Klipte Aydilge, Doğuş, Aşkın Nur Yengi, Özgün, Sinan Özen, Fundyy, Ömür Gedik, Dr. Murat Topoğlu, Nadide Sultan ve Gülşah Tanrıöver gibi sanatçılar MS hastalığına ilişkin farkındalık mesajları verdi.
Klip, NÖHÜ’nün resmi YouTube kanalı ve sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyuyla paylaşıldı.