https://www.hamlegazetesi.com/
Ücretli öğretmenler taleplerini açıkladı
Ücretli öğretmenlerin yaşadıkları hak kayıpları ve taleplerine ilişkin Ücretli Öğretmen Dernekleri'nden bir açıklama yayımlandı.
EĞİTİM
Tarih: 4.02.2023 08:47
Güncelleme: 4.02.2023 08:47
Ücretli öğretmenler taleplerini açıkladı
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et


Ücretli öğretmenlerin, olumsuz koşullarda çalışmaları ve emeklerinin karşılığını alamamaları nedeniyle seslerini duyurma çabaları ve hak talepleri sürerken, "Ücretli Öğretmen Dernekleri" olarak bir açıklama yayımladılar.
Ücretli öğretmenlerin taleplerini bildirdikleri açıklama şu şekilde:
"Ücretli öğretmenlerin sorun ve taleplerine istinaden bizler, Ücretli Öğretmen Dernekleri olarak ortak bir çalışma yapmış olup çalışma neticesinde alınan kararlan ve devletimizden beklentilerimizi siz değerli kamuoyuyla paylaşıyoruz.
Ücretli öğretmenlik, MEB'in resmi olarak kabul etmediği, ancak öğretmen açığını gidermek amacıyla gayri resmi süreklilik arz eden ( 5,10, 15... 25 ..yıl gibi ) öğretmenlik vasıflarına haiz ve liyakat sahibi öğretmenler arasından ek ders ücreti karşılığı öğretmen görevlendirilmesi esasına dayanan bir uygulamadır.
'HAK KAYBI YAŞIYORUZ'
Ücretli Öğretmenler, bütün resmi iş günlerinde görevlerinin başlarında oldukları halde kanunlardan kaynaklı eksiklik ve kurumların farklı uygulamaları sonucunda sigorta primleri tam yatırılmayıp, resmi tatil ve olağanüstü tatil günlerinde (kar, salgın, hastalık vb.) kendi tercihleri dışında zorunluluk nedeni ile aktif derse giremedikleri için o iş günlerinde primleri eksik yatırılmakta, öğretmenlerimize o gün için ücret ödenmemektedir. Bu durum hak kaybına neden olmaktadır. Bu nedenle ücretli öğretmenlerin emekli olabilmeleri mümkün olmamaktadır.
Ücretli öğretmenlik eğitimin kanayan yarası haline gelmiş ve sorunlara kalıcı çözümler bulunmamıştır. Bütün bu nedenlerden dolayı, ücretli öğretmenlerin yaşadığı sorunların kalıcı çözüme kavuşturulması, ülkemizdeki öğretmen ihtiyacının ücretli öğretmenlerin tecrübelerinden faydalanılarak karşılanması ve ek ders ücreti ile çalışan öğretmenlerimize özlük haklarının teslim edilmesi amacı ile eğitim politikacılarının ve eğitimle ilgilenen yetkililere yol gösterici olacağını düşündüğümüz ortak bir çalışma yapmaya ihtiyaç duyulmuştur.
Hiçbir sosyal hakkı olmadan ücretli öğretmenlik adı altında çalışan öğretmenlerimize olası kadro ihdasında,
TALEPLERİMİZ
KPSS ve aktiflik şartı aranmaksızın, öğretmenlik vasfı taşıyan (Eğitim fakültesi mezunu ve formasyon eğitimi almış) öğretmenlerimizin prim gün sayısı üstünlüğüne göre öğretmen olarak atanmalarını talep ediyoruz.
Ücretli öğretmenlik, MEB tarafından resmi olarak kabul edilmeyen öğretmen eksikliğini gidermek amacıyla gayri resmi süreklilik arz eden öğretmenlik vasfını taşıyanların ek ders ücreti karşılığında öğretmen olarak görevlendirilmesi esasına dayanan bir uygulamadır.
Bu şartlarda uzun yıllar 3-5-10-15-20-25 ücretli öğretmenlik adı altında mesleğini liyakatli bir şekilde yürüten arkadaşlarımız vardır.
Ücretli öğretmenlerin sigorta primleri çalıştıkları gün sayısı kadar prim yatırılmakta resmi tatil ve olağanüstü tatili gibi dönemlerde derse girmedikleri için o günlerin karşılık olarak sigorta primi ve ücret ödenmemektedir.
Yıllardır eğitimin kanayan yarası haline gelmiş ve sorulara çözüm bulunmamıştır. Ücretli öğretmenlerin yaşadığı sorunlara ışık tutup ülkemizdeki öğretmen ihtiyacını ve ücretli öğretmenlerin özlük hakları, bu konuda eğitim politikacılarının ve eğitimle ilgili yetkililere fikir verme açısından önem arz etmektedir.
Bu bağlamda;
Hiçbir sosyal hakkı olmadan ücretli öğretmenlik adı altında çalışan öğretmenlerimize olası kadro ihdasında;
Talebimiz;
Öğretmenlik yeterliliğine sahip;
Üç yıl ve üzeri hizmeti olan ücretli öğretmenlere daha önce dershane öğretmenlerine tanınan hakkın bir benzerinin tanınarak kadroya alınmasını talep ediyoruz."

Haber Kaynak : GİZEM DEMİRBAŞ

NİĞDE’DE KAPANAN YOLLAR ULAŞIMA AÇILDI

NİĞDE MARANGOZLAR VE MOBİLYACILAR ODASI’NDA YILDIRIM GÜVEN TAZELEDİ

ABDÜLHAMİT HAN ORTAOKULU OKUL SPORLARI YARIŞMALARINDA DERECEYLE DÖNDÜ

NİĞDE’DE 2025 YATIRIM GERÇEKLEŞME ORANI %63,79 OLDU

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDA VALİLER BULUŞTU

KADIN İSTİHDAMINI GÜÇLENDİREN PROJE BİTTİ

NİĞDE’DE KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNE GÜÇLÜ DESTEK

DYP İL BAŞKANI ÖZBEK’TEN NİĞDE ESNAFINA ÇAĞRI

UZMANINDAN UYARI: "KAR YEMEK SANILDIĞI KADAR MASUM DEĞİL"

CENAZE MİNİBÜSÜ DEVRİLDİ: 22 YARALI

BAKAN TUNÇ: DEĞERLERİMİZE YÖNELİK TEHDİTLERE GEÇİT YOK

AKTAŞ MEVKİİNDE KAZA: 15 YARALI (VİDEO HABER)

ÖĞRETMENLER İÇİN 2026 MAZERET TAYİN TAKVİMİ AÇIKLANDI

ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE HİBE DESTEĞİNDE YENİ DÜZENLEME

9 BİN 200 ARAÇLIK GÜVENLİK PROJESİNE NİĞDELİ İŞ İNSANLARINDAN KATKI

NİĞDE’DE TARIM MÜDÜRÜ METE BASINLA BİR ARAYA GELDİ (VİDEO HABER)

SÜLEYMAN FETHİ CADDESİ’NDE MADDI HASARLI KAZA

DİYANET 2026 FİTRE MİKTARINI AÇIKLADI

NİĞDE’DE YEŞİL VATANIN HİKÂYESİ SAHNEYE TAŞINDI (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE SUÇ AĞINA DARBE

NİĞDE’DE KAPANAN YOLLAR ULAŞIMA AÇILDI

NİĞDE MARANGOZLAR VE MOBİLYACILAR ODASI’NDA YILDIRIM GÜVEN TAZELEDİ

ABDÜLHAMİT HAN ORTAOKULU OKUL SPORLARI YARIŞMALARINDA DERECEYLE DÖNDÜ

NİĞDE’DE 2025 YATIRIM GERÇEKLEŞME ORANI %63,79 OLDU

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDA VALİLER BULUŞTU

KADIN İSTİHDAMINI GÜÇLENDİREN PROJE BİTTİ

NİĞDE’DE KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNE GÜÇLÜ DESTEK

DYP İL BAŞKANI ÖZBEK’TEN NİĞDE ESNAFINA ÇAĞRI

UZMANINDAN UYARI: "KAR YEMEK SANILDIĞI KADAR MASUM DEĞİL"

CENAZE MİNİBÜSÜ DEVRİLDİ: 22 YARALI

BAKAN TUNÇ: DEĞERLERİMİZE YÖNELİK TEHDİTLERE GEÇİT YOK

AKTAŞ MEVKİİNDE KAZA: 15 YARALI (VİDEO HABER)

ÖĞRETMENLER İÇİN 2026 MAZERET TAYİN TAKVİMİ AÇIKLANDI

ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE HİBE DESTEĞİNDE YENİ DÜZENLEME

9 BİN 200 ARAÇLIK GÜVENLİK PROJESİNE NİĞDELİ İŞ İNSANLARINDAN KATKI

NİĞDE’DE TARIM MÜDÜRÜ METE BASINLA BİR ARAYA GELDİ (VİDEO HABER)

SÜLEYMAN FETHİ CADDESİ’NDE MADDI HASARLI KAZA

DİYANET 2026 FİTRE MİKTARINI AÇIKLADI

NİĞDE’DE YEŞİL VATANIN HİKÂYESİ SAHNEYE TAŞINDI (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE SUÇ AĞINA DARBE

NİĞDE-POZANTI OTOYOLUNDA FECİ KAZA: 2 ÖLÜ, 2 YARALI

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER!

NİĞDE'DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

Niğde-Kayseri Yolunda Öğretmen Servisi Kaza Yaptı: 2 Yaralı

NİĞDE’DE TORNAVİDAYLA CAN ALDI

NİĞDELİLER DİKKAT! İKİ GÜZERGÂH GEÇİCİ OLARAK KAPALI

EĞİTİME DON ENGELİ

KARGEM VE MESLEKİ EĞİTİM KURUMLARI TEKNOPARK’TA BİR ARAYA GELDİ

KESLER: “GAZİLERİMİZİN FEDAKÂRLIĞI UNUTULMAZ”

TEKNOPARK YÖNETİMİ 2026 HEDEFLERİNİ BELİRLEDİ

Yükleniyor

  • A-
  • A+
  • Salı -4.3 ° / -10.3 ° Yoğun kar yağışlı
  • Çarşamba -3.9 ° / -16.9 ° Güneşli
  • Perşembe 0.8 ° / -10.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9