Türkiye'de neredeyse her gün bir kadın eski eşi ve sevgilisi tarafından evde ya da sokakta şiddete maruz kalıyor ya da katlediliyor. Son 24 saatte 7 kadın birlikte oldukları ya da boşanma aşamasındaki erkekler tarafından öldürüldü.
Türkiye'de kadın cinayetleri gitgide daha da büyük bir sorun haline geliyor. Faillerin cezalandırılmaması ya da ceza indirimine gidilmesi gibi uygulamalar nedeniyle neredeyse her gün bir kadın öldürülüyor. Son 12 saatte 6 kadın cinayeti yaşandı.
Sosyal medya platformlarında öldürülen kadınların isimlerine dikkat çekildi. Açılan konu başlıklarına çok sayıda yorum geldi.
BURSA
Bursa'da yaşayan 41 yaşındaki Tuğba Ateşci, geçen yıl eşi Murat Demir'den boşanarak ayrı bir eve taşındı. İki çocuğuyla birlikte yeni bir yaşam kurdu.
Murat Demir, önceki gün eski eşine barışma teklifinde bulundu. Reddedilince ruhsatsız tabancayla Tuğba Ateşci'yi öldürdü ve yaşamına son verdi.
SAKARYA
Sakarya'da Hatun Aslan, eşi Ali Rıza Aslan ile boşanma aşamasındaydı. Evi terk eden genç kadın bir süredir babasının yanında kalıyordu.
Ali Rıza Aslan ailenin evine gitti, eşini tabancayla öldürdü. Daha sonra aynı silahla hayatına son verdi.
ERZURUM
Bir acı haber de Erzurum'dan geldi. Elif Saydam, 15 yıllık eşi Şafak Saydam'dan boşanmak istiyordu. Dava açmaya hazırlandığı sırada çeşitli suçlardan 30 sabıkası olan Şafak Saydam tutuklandı.
Ancak 19 Şubat'ta açık cezaevinden firar etti, soluğu eşinin yanında aldı. Tabancayla ateş ettiği Elif Saydam yaşamını yitirdi. Olaydan sonra kaçan Şafak Saydam yakalanarak tutuklandı.
DENİZLİ
Denizli'de de Afgan çift arasında çıkan tartışma cinayetle sonuçlandı. Zanlı, 30 yaşındaki eşini bıçaklayarak öldürdü.
İSTANBUL
İstanbul Pendik'te 3 çocuk annesi Sevilay Karlı, 5 ay önce boşandı. Mahkeme çocukların velayetini babaya verdi. Anne, iddiaya göre çocuklarını almaya bir erkek arkadaşıyla gitti.
Ertesi gün yaşanan tartışmanın ardından Ümit Karlı, eski eşini 13 bıçak darbesiyle öldürdü.
Çekmeköy'de de Hakan Araz, eşi Emine Ülkü Araz'ı evde silahla rehin aldı. Polis ihbar hattına mesaj atarak yardım isteyen kadın için ekipler adrese gitti. İkna çabası işe yaramadı, özel harekat devreye girdi.
Ancak bu sırada evden 7-8 el silah sesi duyuldu. Kapıyı kırıp içeri giren ekipler, zanlıyı yakaladı. Ağır yaralanan Ülkü Araz ise kurtarılamadı.
Muhabir
HATİCE ÜNLÜ
BAYRAMDA NİĞDE’DE 3429 PERSONEL GÖREV ALACAK!
18 Mektupla Şehitlere Vefa
Niğde’de Şehitler İçin Anlamlı Tören
Niğde-Ankara Otoyolunda Korkutan Kaza
Niğde’de Gıda Denetimleri Artırıldı
Niğde Emniyeti’nden narkotik bilgilendirme atağı
Niğde Belediyespor hazırlıklarını sürdürüyor, hedef play-off hattı
Niğde’de narkotik operasyonu: 4 tutuklama
Memura bayram ikramiyesi çağrısı!
BU DESTEĞE İHTİYACINIZ VARSA NİĞDE’DE ÜCRETSİZ!
Niğde’de Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinliği Düzenlenecek
Çanakkale Geçilmez!
Gürer: “Nerede o eski bayramlar! Neşe dolu mutlu anlar”
Niğde-Ankara Otoyolu’nda kaçak sigara operasyonu
Niğde’de elektrik trafosu patladı
Niğde-Kayseri yolunda can pazarı: Uygulama noktasına giren araç sürücüsü hayatını kaybetti
NİĞDE’DE GÖNÜLLÜ MAKASLAR SEVİNDİRDİ!
Çanakkale Ruhu Yolumuzu Aydınlatmaya Devam Ediyor
Bayramda Yağışlı Hava Etkili Olacak: Niğde ve Türkiye Genelinde Kapalı Gökyüzü
Erdoğan: “Kur’an Bülbülleri Gönül Bahçemizi Yeşertiyor”
Hedefimiz 14 bin kilometre olan demiryolu ağımızı 2028 yılında 17 bin 300 kilometrelere çıkarmak"
Niğde’de 70 Kişilik Temizlik Personeli Alımı İçin Kura Çekildi
Türkiye’de Covid-19’da İlk Can Kaybının Üzerinden 6 Yıl Geçti
Konut fiyatlarında artış sürüyor, reel düşüş dikkat çekiyor
MURTAZA KÖYÜ’NDE ÖĞRENCİLERLE İFTAR BULUŞMASI
Bayram öncesi baklava fiyatları cep yakıyor
Niğde’de uyuşturucu operasyonu: 7 şüpheli yakalandı
Ramazan Sonrası Kilo Dengesine Dikkat!
Bayram şekeri cep yakıyor: Bir yılda yüzde 30 ile yüzde 65 arasında artış
Çiftehan’da Demirsoy Taziye Evinde İftar Buluşması!
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Çarşamba 13.5 ° / 0.7 ° Güneşli
- Perşembe 10 ° / 4.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 9.6 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı








