CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı tarafından 2022 yılı ve 2023 yılının ilk 6 ayında 163.741 çağrının karşılandığını açıkladı.
Bakan Fahrettin Koca, bu çağrılar sonucunda 105 bin 573 kişiye danışmanlık, hastane randevusu, izleme gibi çeşitli programlara alınarak destek sağlandığını bildirdi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde uyuşturucu madde kullanımına karşı alınan tedbirlerle ilgili olarak Sağlık Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı önergesinde şu sorular yer aldı:
“Ülkemizde bulunan bağımlılıkla mücadele rehabilitasyon merkezlerinin sayısı kaçtır?
2021 ve 2023 yıllan arasında faaliyete geçirilen bağımlılıkla mücadele rehabilitasyon merkezi sayısı kaçtır?
Ülkemizde bulunan bağımlılıkla mücadele rehabilitasyon merkezlerinin yatak kapasitesi ne kadardır?
2022 ve 2023 yılının ilk yansında ALO 190 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattından yardım alan kişi sayısı kaçtır?
2023 yılında madde bağımlılığı ile mücadele ve arınma adına hizmet vermesi için açılaması planlanan rehabilitasyon merkezi var mıdır, sayısı kaçtır?”
16 REHABİLİTASYON MERKEZİ VAR
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülkemizde, bağımlılık tedavisinin sunulduğu merkezlerde tedavi sonrası takip ve rehabilitasyon programlarının da yürütüldüğünü belirterek, “Bununla birlikte; bağımlılık tedavisi gören hastaların, tedavi sonrası tekrar uyuşturucu madde kullanımım önlemeye ve sosyal hayata yeniden uyumlarını sağlamaya yönelik yapılandırılmış, uzun süreli rehabilitasyon programlarının yürütüldüğü 16 rehabilitasyon merkezi de hizmet vermektedir” dedi.
105 BİN KİŞİYE DANIŞMANLIK HİZMETİ
Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamındaki bu merkezlerin sayısının artırılması ve ülke geneline yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Fahrettin Koca, “ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı tarafından 2022 yılı ve 2023 yılının ilk 6 ayında 163.741 çağrı karşılanmıştır. Bu çağrılar sonucunda 105.573 kişiye danışmanlık, hastane randevusu, izlem gibi çeşitli programlara alınarak destek sağlandı” diye konuştu.
Bakan Koca, “Ülke genelinde bağımlılık alanında yürütülen tüm çalışmalara ilişkin veriler, her yıl yayımlanan ulusal uyuşturucu raporları ile kamuoyuna açıklanmaktadır” şeklinde bilgi paylaşımında da bulundu.
UYUŞTURUCU KULLANIMI KÖYLERE KADAR YAYILDI
Önerge sahibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise uyuşturucu kullanımının son yıllarda büyük oranda arttığına dikkat çekerek, “Eskiden bazı büyükşehirlerde rastlanan uyuşturucu kullanımı, ilçelere, kasabalara ve hatta köylere kadar yayıldı. Ortaokullara kadar uyuşturucu kullanımının olduğu yönünde ihbarlar geliyor. Ülkemizde sosyal yapıyı önemli oranda bozan bu duruma karşı hem sağlık yönünden hem de idari ve adli yönden gerekli tüm tedbirler alınmalıdır” dedi.
HAFTA SONU PLAN YAPACAKLAR DİKKAT!
DİKKAT! GECE TRANSFERİNDE ZORUNLU
Atasanayi’de yağmur suyu hattı çalışması sürüyor
İŞKUR üzerinden Niğde’de 10 kişilik işçi alımı yapılacak
ÜNİVERSİTELERDE YENİ MODEL DÜŞEBİLİR!
Evlenmenin maliyeti 2 milyon TL’yi aştı: Bir yılda büyük artış
Motorine gece yarısı büyük zam: Pompa fiyatları sert yükselecek
KAYISI VE ZERDALİDE REKOR YETERLİLİK
NİĞDE’DE UYDU TAKİBİYLE TARIMDA DENETİM!
ÇOCUĞUNU SUÇTAN UZAK TUTAMAYAN AİLELERE HAPİS CEZASI GÜNDEMDE
NİĞDE’YE HAFIZLIK YARIŞMASINDA BİRİNCİLİK VE ÜÇÜNCÜLÜK
NİĞDE’DE BASIN AÇIKLAMASI: “ZALİMLERE LANET, MAZLUMLARA DESTEK”
NİĞDE’DE BUGÜN VEFAT EDENLER!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dikkat çeken mesaj: “Türkiye kaya gibi ayakta”
Niğde’nin Geleceği Ankara’da Masaya Yatırıldı
Down Sendromu Günü’nde Anlamlı Buluşma
Niğde’de Floor Curling Heyecanı: Şampiyonlar Belli Oldu
358 Şüpheli Yakalandı: İçişleri Bakanı Çiftçi’den Organize Suçlara Sert Mesaj
A Milli Takım Finalde!
Bozköy Belediye Başkanı Çelikbaş AK Parti’ye Katılıyor CHP’den seçilmişti, rozetini Erdoğan takacak
Türkiye zirvede: Play-off yolunda en güçlü aday
Cansuyu Derneği’nden 58 Ülkede Ramazan Seferberliği
GÜRER: “ÜRETİCİ-ÇİFTÇİ ÜRÜN SATIŞ FİYATI İLE RAF FİYATI ARASINDA UÇURUMU İKTİDAR ÖNLEMEK ZORUNDADIR”
Üniversitede Bal Ormanı Projesi Büyüyor: 5. Etap Dikimi Tamamlandı
Niğde Emniyeti’nden Dolandırıcılık Uyarısı!
TÜRKİYE’DE YASTIK ALTINDA KAÇ TON ALTIN VAR?
Son seçim anketinde dengeler değişti!
Türk Silahlı Kuvvetleri Irak’tan çekildi
Niğde’de İş Yerine Kurşunlama: Şans Eseri Yaralanan Olmadı
Motorine indirim yolda!
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Cumartesi 14.1 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 8.4 ° / 3.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu






