Kamu görevlilerinin, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde aday olabilmeleri için yarın saat 17.00'ye kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerekiyor.
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 27 Ekim'deki Resmi Gazete'de yayımlanan kararında, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak seçimin başlangıç tarihinin 1 Ocak 2024 olduğu ve aday olmak isteyenlerin 1 Aralık saat 17.00'ye kadar görevden ayrılmaları gerektiği belirlendi.
Bu kapsamda, kamu görevlileri, yargı mensupları, siyasi parti il ve ilçe yöneticileri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensupları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sendikalar, kamu bankaları, üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının, katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların yarın mesai bitimine kadar görevlerinden ayrılmaları gerekiyor.
Yasal düzenlemeler uyarınca kamu görevlileri açısından istifa ya da emeklilik dilekçesini belirtilen tarihe kadar sunmuş olmak, görevden ayrılmak olarak kabul ediliyor.
İstifasına gerek olmayanlar
YSK'nin, önceki yıllarda aldığı kararlara göre, bazı kişilerin aday olabilmesi için görevden ayrılma şartı bulunmuyor.
Buna göre, belediye meclisi üyeleri arasından görevlendirilen belediye başkan yardımcıları, bu görevlerinden istifa etmeden aday olabilecek.
Milletvekilleri, belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri ile muhtarların da adaylıklarını koyabilmek için veya aday gösterilebilmek için istifa etmesi gerekmiyor.
Aday olacak milletvekilleri, belediye başkanı seçilmeleri halinde, seçildikten sonraki 15 gün içinde hangi görevi üstleneceklerine dair tercihte bulunacak, aksi halde yeni seçildiği görevi reddetmiş sayılacak. (AA)
HAFTA SONU PLAN YAPACAKLAR DİKKAT!
DİKKAT! GECE TRANSFERİNDE ZORUNLU
Atasanayi’de yağmur suyu hattı çalışması sürüyor
İŞKUR üzerinden Niğde’de 10 kişilik işçi alımı yapılacak
ÜNİVERSİTELERDE YENİ MODEL DÜŞEBİLİR!
Evlenmenin maliyeti 2 milyon TL’yi aştı: Bir yılda büyük artış
Motorine gece yarısı büyük zam: Pompa fiyatları sert yükselecek
KAYISI VE ZERDALİDE REKOR YETERLİLİK
NİĞDE’DE UYDU TAKİBİYLE TARIMDA DENETİM!
ÇOCUĞUNU SUÇTAN UZAK TUTAMAYAN AİLELERE HAPİS CEZASI GÜNDEMDE
NİĞDE’YE HAFIZLIK YARIŞMASINDA BİRİNCİLİK VE ÜÇÜNCÜLÜK
NİĞDE’DE BASIN AÇIKLAMASI: “ZALİMLERE LANET, MAZLUMLARA DESTEK”
NİĞDE’DE BUGÜN VEFAT EDENLER!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dikkat çeken mesaj: “Türkiye kaya gibi ayakta”
Niğde’nin Geleceği Ankara’da Masaya Yatırıldı
Down Sendromu Günü’nde Anlamlı Buluşma
Niğde’de Floor Curling Heyecanı: Şampiyonlar Belli Oldu
358 Şüpheli Yakalandı: İçişleri Bakanı Çiftçi’den Organize Suçlara Sert Mesaj
A Milli Takım Finalde!
Bozköy Belediye Başkanı Çelikbaş AK Parti’ye Katılıyor CHP’den seçilmişti, rozetini Erdoğan takacak
Türkiye zirvede: Play-off yolunda en güçlü aday
Cansuyu Derneği’nden 58 Ülkede Ramazan Seferberliği
GÜRER: “ÜRETİCİ-ÇİFTÇİ ÜRÜN SATIŞ FİYATI İLE RAF FİYATI ARASINDA UÇURUMU İKTİDAR ÖNLEMEK ZORUNDADIR”
Üniversitede Bal Ormanı Projesi Büyüyor: 5. Etap Dikimi Tamamlandı
Niğde Emniyeti’nden Dolandırıcılık Uyarısı!
TÜRKİYE’DE YASTIK ALTINDA KAÇ TON ALTIN VAR?
Son seçim anketinde dengeler değişti!
Türk Silahlı Kuvvetleri Irak’tan çekildi
Niğde’de İş Yerine Kurşunlama: Şans Eseri Yaralanan Olmadı
Motorine indirim yolda!
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Cuma 12.6 ° / 0.3 ° Güneşli
- Cumartesi 14.1 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 8.4 ° / 3.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu






