https://www.hamlegazetesi.com/

Yeşilay Niğde, ‘Paylaşım ve Planlama’ toplantısı yaptı

Yeşilay Niğde, ‘Paylaşım ve Planlama’ toplantısı yaptı

Yeşilay Niğde Şubesi bağımlılıkla mücadele için Niğde’de yapılan faaliyet ve çalışmalar kapsamında Niğde Belediyesi Kültür Merkezinde ‘paylaşım ve planlama toplantısı’ gerçekleştirdi.

Yeşilay Niğde Şubesi bağımlılıkla mücadele için Niğde’de yapılan faaliyet ve çalışmalar kapsamında Niğde Belediyesi Kültür Merkezinde ‘paylaşım ve planlama toplantısı’ gerçekleştirdi.
Yeşilay, çağımızın en büyük sorunu olan ve Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Eğitim Programı’na göre kişinin kullandığı bir nesne veya yaptığı bir eylem üzerinde kontrolünü kaybetmesi olarak tanımlanabilen bağımlılıkla mücadele Niğde’de yapılan faaliyet ve çalışmalarla etkin bir şekilde devam ediyor. 
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okullarda Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bilim Kurullarınca hazırlanan ve bir eylem planı çerçevesinde özellikle okul psikolojik danışmanları ve rehber öğretmenlerce hayata geçirilen eğitimlerin yanı sıra Türkiye’de bağımlılıkla mücadelenin öncülüğünü yapan Yeşilay Şubeleri ve Yeşilay Danışmanlık Merkezlerince (YEDAM) verilen eğitim, seminer, paylaşım ve bilgilendirme toplantıları ile güncel gelişmeler ve uygulanacak yöntemler, ilgili hedef kitle ile paylaşılıyor.

 

 

MADDE BAĞIMLILIĞI VE METAMFETAMİN
Özellikle son günlerde madde bağımlılığı ve metamfetamin kullanımının artış göstermesi üzerine okullarda uygulanan eylem planlarının ehemmiyetine dikkat çekmek okullarda alınacak tedbirleri, uygulanacak yöntemleri görüşmek ve Yeşilay’ın sahadaki en önemli paydaşları olan il genelindeki yaklaşık 180 rehber Öğretmen, Psikolojik Danışmanların fikirlerini almak üzere Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilay Niğde Şubesince paylaşım ve planlama toplantısı yapıldı.

 

 

ŞUBE BAŞKANI YILDIZ’DAN BİLİMSEL SUNUM
Toplantının açış konuşmasını yapan Şube Başkanı Hayri Yıldız bağımlılıkla mücadelede etkin çalışma yöntemleri, Yeşilay faaliyetleri ve 1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Şube Başkanından sonra söz alan Şube Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Mustafa Kaçmaz madde bağımlılığının kaynağı, birey üzerindeki belirtileri, önlem, psikososyal ve tıbbi tedavi yöntemleri hakkında bilimsel bir sunum gerçekleştirdi.
Programda ayrıca, YEDAM’da görevli Uzman Psikolog Kevser Kayalı ve Sosyal Hizmet Uzmanı Kübra Nur İnal da Yeşilay Danışmanlık merkezlerinin amaçları, faaliyetleri, psikososyal tedavi ve danışan yönlendirme esasları vb. konularda bilgilendirmede bulundu.
Niğde Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Duran, Yeşilay Niğde Şube Başkanı Hayri Yıldız, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü H. İbrahim Aşıcı, Niğde Yeşilay Şube Yönetim Kurulu, Kadın Komisyonu ve Genç Yeşilay Üyeleri, YEDAM personeli ile rehber öğretmenler katıldı. Okullarda sergilenmek üzere broşür, afiş dağıtılmasıyla toplantı sona erdi.


Haber Kaynak : GİZEM DEMİRBAŞ

Çin'de 10.000 Drone ile Muhteşem Gösteri Düzenlendi

Red Bull atletlerinden Jaan Roose, İstanbul’da Asya kıtasından Avrupa kıtasına ip üstünde yürüyerek geçti.

Niğde Belediyesi’nden Örnek Temizlik Çalışması

Şehit Aileleri Derneği’nden “Bayrakla Birleşen Şehitlerimiz” Projesi Tanıtımı

Kaldırıma çarpan motosikletli yaralandı

Otobanda dinlenme tesisinde tır alev alev yandı

Niğde'de bayram namazı kılındı

Ramazan Bayramı arifesinde şehitlikler ziyaret edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı

Gürer: Yem fiyatlarındaki artış, et fiyatlarını doğrudan etkiliyor

Türkiye'nin uzay vizyonu ve uydu teknolojisi serüveni

Niğde’de Öğrencilere Yönelik Siber Zorbalık Eğitimi

NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN TÜRKİYE’DE BİR İLK

Türk mitolojisinden esinlenilerek hazırlanan dijital oyun dünyaya açılacak

Bayraktar "Yeni bir dünyanın kapılarını aralamış olduk"

NİĞDE HALK EĞİTİMİ MERKEZİ’NDEN BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ KURSU FIRSATI

AKSUNGUR'dan milli motorla irtifa rekoru

Türkiye'nin yerli ve milli uydusu Türksat 6A yarın hizmete alınacak

Trafikteki elektrikli otomobil sayısı bir yılda 2 katına çıktı

Türkiye'de İHA pilotu sayısı 1,6 milyona yaklaştı

NİĞDE’DE 803 KİŞİYE EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME YAPILDI

GÜMÜŞLER BELEDİYESİ’NDEN DON AFETİNDEN ETKİLENEN ÇİFTÇİLERE DESTEK

NİĞDE'DE RANDEVU YOĞUNLUĞUNA AİLE HEKİMLİĞİNDEN ÇÖZÜM

NİĞDE’DE “BİR KURAL BİR ÖMÜR” PROJESİ

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER!

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

Şehitler Mahallesi’nde Trafik Kazası 2 Yaralı (Video Haber)

BİTCOİN 100 BİN DOLARI AŞTI!

ALTUNHİSAR’DA TRAFİK HAFTASINA “BİR KURAL BİR ÖMÜR” DAMGASI

NİĞDE ALTUNHİSAR YOLUNDA TIR DEVRİLDİ 1 YARALI

Gürer “Sıkı para politikası işçiyi ve çiftçiyi eziyor”

NİĞDE’DE TARIMSAL KURAKLIK KRİZ TOPLANTISI

NİĞDE’DE BİNLERCE GENÇ KARİYER VE İSTİHDAM BULUŞMASINDA GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR

NİĞDE TARIM VE HAYVANCILIKTA YÜKSELİŞTE

Niğde’de “Ameliyathane Hemşireliği 2. Dönem Sertifikalı Eğitim Programı” Başarıyla Tamamlandı

NİĞDE’DE KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ SEÇİMLERİ YAPILDI

GÜRER TORBA YASA TEKLİFLERİNİ ELEŞTİRDİ

NÖHÜ’DEN BÜYÜK BAŞARI

PATATESİN YOLCULUĞU “ŞEFFAF MASA”DA KONUŞULACAK

“Sekoya Meclisi” Yayımlandı

ŞEHİT OKAN ACAR’IN AİLESİNDEN VALİ ÇELİK’E ANLAMLI ZİYARET

Niğdeli Sporcu Türkiye Şampiyonu Oldu!

AK Parti Genel Merkez’de Niğdeli İsim Görev Başında!

NİĞDE OKÇULUK TAKIMINDAN TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA BÜYÜK BAŞARI

“ARABADA BEBEK VAR!” GÜLDÜRÜSÜ NİĞDE’DE SAHNELENİYOR

NİĞDE’DE KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ KESİM EĞİTİMİ

Trendyol Süper Lig'de 35. hafta mücadelesi yarın başlayacak

Bakan Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan iki suçlunun Gürcistan'da yakalanarak Türkiye'ye getirildiğini duyurdu

Gürer "Toprak Mahsulleri Ofisi ithalatçı değil, yerli üreticiyi desteklesin"

ENGELSİZ NAĞMELER KONSERİ 14 MAYIS’TA NİĞDE’DE

Yükleniyor